2024-15 VSO en BSO Balk

11 juli 2024

Pedagogisch medewerker VSO en BSO Balk

Pedagogisch medewerker VSO en BSO Balk
Maandagmiddag en donderdagmorgen

(5  uur per week, meer uren in overleg op contract mogelijk)

De uitdaging
‘Yara komt soms zomaar even bij je zitten om even over de dag te praten. ‘Lucas vindt vrienden maken buiten het schoolplein best moeilijk, maar jij geeft hem vertrouwen´.
Ontwikkelingen als deze die je bij de kinderen ziet, doen je goed. Je vindt het fijn om ze letterlijk en figuurlijk te zien groeien, elk op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Dat is precies de reden waarom je zo van je werk houdt. Je wilt kinderen het beste uit zichzelf laten halen. Als jij ze zo ziet ontwikkelen, groei je zelf ook. Dat is nog eens een win-winsituatie!

De werkzaamheden
Elke werkdag sta jij klaar voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die naar de buitenschoolse opvang (VSO en BSO) in Balk komen. Jouw belangrijke werk pak je op verschillende manieren op:

 • je laat alle kinderen die naar de locatie komen, voelen dat ze meer dan welkom zijn. Jij bent niet alleen blij om hen te zien, zij zijn ook blij om jou weer te ontmoeten. Daarmee draag je bij aan een goede overdracht tussen school/ouders en de BSO;
 • je zorgt voor een duidelijke dagindeling. De kinderen weten daardoor precies wat er gaat gebeuren en wat ze kunnen gaan doen. Ze krijgen van jou alle mogelijkheden om vrij te spelen en op onderzoek uit te gaan. Avonturen laten beleven, dat vind jij heel belangrijk.
 • je geeft alle kinderen binnen je groep de persoonlijke aandacht die zij nodig hebben. Iedereen is uniek en daarom geef je elk kind de ruimte om te groeien op de eigen manier, in het eigen tempo;
 • je draagt bij aan een veilige, prettige sfeer waarin iedereen zich goed voelt. Als je ziet dat er iets beter kan, dan pak je dat direct op. Zo laat je niet alleen elk kind groeien, maar ook je team en daarmee SKIK.

De verwachtingen
Jij bent iemand die goed communiceert (taalniveau 3F) en graag met kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar in gesprek gaat. Ook overleg je helder en met gemak met ouders/verzorgenden en collega’s. Natuurlijk beschik je over een relevante opleiding op het gebied van pedagogisch medewerker (niveau 4). Verder:

 • heb je een diploma voor kinder-EHBO en het liefst ook een certificaat voor bedrijfshulpverlening;
 • ben je flexibel wat betreft je werkdagen en -tijden. Je vindt het ook leuk om af en toe bij te springen op een andere SKIK-locatie;
 • beheers je de Friese taal of ben je bereid om de taal te leren; onze locaties zijn tweetalig.

De werkplek
SKIK is een kinderopvangorganisatie met ruim dertig locaties voor dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Bij SKIK staan aandacht, groei en plezier voorop. Samen met jou zijn we een pedagogisch partner in de opvoeding. In een vertrouwde omgeving creëren we kansen voor kinderen.

Het aanbod
Bij SKIK haal je niet alleen het beste uit de kinderen, maar ook uit jezelf. Je kunt rekenen op een baan waarin je plezier beleeft en waar je professionaliteit alle ruimte krijgt om verder te groeien. Je krijgt fijne collega’s en een leidinggevende die altijd voor je klaarstaan. Daarnaast kun je rekenen op:

 • een salaris van minimaal 2.539 tot maximaal 3.489 euro op basis van een werkweek van 36 uur (schaal 6 van de CAO Kinderopvang);
 • een contract van 5 uur per week (verdeeld over 2 dagdelen). Werk je al bij SKIK? Dan kun je deze uren toevoegen aan je huidige contract;
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 4%;
 • 210 vakantie-uren op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding en een bedrijfsfitnessregeling;
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen met onder meer ondersteuning vanuit een pedagogische coach en opleidingen.

Jouw vragen en sollicitatie
Wil jij de BSO in Balk laten groeien en jezelf als pedagogisch medewerker verder ontwikkelen? Solliciteer dan naar deze functie. Daarmee krijg jij gegarandeerd dé mooiste baan in de kinderopvang in Friesland.

 • Stuur je motivatiebrief en cv onder vermelding van vacaturenummer 2024-15 naar [email protected].
 • We laten je zo spoedig mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
 • Heb je nog vragen over de functie, de sollicitatieprocedure of SKIK? Stel die dan aan Judith Dijkstra, clustermanager. Zij is bereikbaar via 0513 – 41 60 17 en vertelt je graag meer.
 • Neem ook een kijkje op skikkinderopvang.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. De sluitingsdatum voor deze vacature is 19 juli a.s.

Laatste nieuws

Bekijk meer nieuws

11 juli 2024

2024-18 PM BSO Oudehaske

Pedagogisch medewerker BSO Oudehaske Onze BSO in Oudehaske is op zoek naar enthousiaste medewerkers die samen met…

11 juli 2024

2024-15 VSO en BSO Balk

Pedagogisch medewerker VSO en BSO Balk Pedagogisch medewerker VSO en BSO Balk Maandagmiddag en…

11 juli 2024

2024-13 PM VE POV en VSO

Pedagogisch medewerker VE POV en VSO Voor onze VSO en POV VE It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga…