Over SKIK

Een professionele organisatie met een vriendelijk karakter, waar opgroeien, ontwikkelen en opvoeden iedere dag weer een avontuur is voor ieder kind.

Verankerd in de Fryske Marren biedt SKIK ieder kind een veilige en vertrouwde omgeving om zichzelf te zijn. Samenwerken met de ouders, samen voor de kinderen zorgen en samen het beste in ze naar boven halen. Ieder kind in eigen tempo en vooral met veel plezier. Omdat iedere dag een nieuw avontuur is.

De pedagogische medewerkers bieden de kinderen een variatie aan activiteiten waardoor ze spelenderwijs leren. De kinderen worden voorbereid op school en leren spelenderwijs.

Iedere dag een nieuw avontuur, iedere dag plezier!

Hoe het allemaal begon…

Het zijn de jaren 80. De roerige jaren 70 zijn achter de rug, maar heeft een stevige basis gelegd voor de maatschappij om te blijven veranderen. Vrouwen spreken zich uit maar meer nog, vrouwen willen meer, doen meer en tellen mee. Het is geen beweging die het land op zijn kop zet, maar zo stilletjes merken we het aan alle kanten. Vrouwen hebben een stem, weten wat ze willen en gaan ervoor. Vrouwen willen actief deelnemen aan de werkende maatschappij. Ze gaan aan het werk.

Het is al eind jaren 80 wanneer de eerste signalen in Joure opdoemen dat er een behoefte aan het ontstaan is voor kinderopvang. Moeders willen aan het werk gaan en hebben opvang nodig. De algemene opvattingen zijn nog veelal dat een moeder stopt met werken en voldoening haalt uit de prestaties van man en kinderen. Maar steeds meer vrouwen verzetten zich hiertegen. Kinderopvang werd een opkomende behoefte en zo ontstond een werkgroep, van vrouwen, die met subsidie van de gemeente een onderzoek mochten instellen naar de daadwerkelijke behoefte voor kinderopvang. Er werd gesproken met bewoners, gemeenteraadsleden en oproepen geplaatst via kranten. Zo startte op 1 februari 1989 het eerste gastouderbureau in Joure, in een ‘gewoon’ woonhuis.

Al snel bleek er ook behoefte aan een kinderdagverblijf. Een jaar later opende deze op een tweede locatie. Door de sterk aanhoudende groei is weer een jaar later met subsidie van de gemeente een eigen pand gebouwd aan de Koningin Julianalaan in Joure. SKIK was er om te blijven.

Inmiddels is SKIK uitgegroeid tot een aanbieder van kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouderopvang voor zowel de mama’s als de papa’s.

Bij SKIK zijn we partner in de opvoeding van alle kindjes bij SKIK. Want SKIK is niet alleen de oppas, SKIK denkt, beleeft en ontwikkelt mee.

Met warmte, plezier en samen. Omdat wij meer bieden dan alleen opvang en iedere dag voor een kind een nieuw avontuur is.

Made by