Buitenschoolse opvang

De school is uit, het ontspannen kan beginnen. Bij de buitenschoolse opvang van SKIK vangen we de kinderen na schooltijd op en bieden een uitgebreide keuze aan bewegen, beleven en ontspanning. Kinderen zijn vrij om mee te doen met activiteiten of lekker een boek te lezen. Ieder kind krijgt de ruimte om zichzelf te zijn. Plezier, veiligheid en vertrouwen staan voorop.

Spelen
Daar komen de kinderen op de buitenschoolse opvang voor. Samen met andere kinderen of lekker alleen, alles is mogelijk. Belangrijk uitgangspunt is dat de tijd die je kind bij ons is, zijn vrije tijd is. Je kind maakt spelenderwijs kennis met spel- en ontwikkeling, waarbij we kijken naar wat je kind bezig houdt: wat vindt je kind leuk, waar heeft je kind het veel over, waar speelt je kind graag mee? Kinderen doen activiteiten die daarbij passen. ‘Ontwikkelingsgericht werken’ noemen we dit. Alle activiteiten zijn vrijblijvend: ieder kind mág meedoen, het moet niet!

Over Buitenschoolse opvang bij SKIK   

Buitenschoolse activiteiten

De activiteiten verschillen van tafeltennissen tot kliederen met water en zand. Van het maken van een prachtige kaart voor een jarige oma tot scheidsrechter zijn bij de voetbalwedstrijd. Of: van mens-erger-je-niet tot vader en moedertje spelen en van architectonische hoogstandjes bouwen tot kralen rijgen. Tijdens schoolvakanties zijn er themaweken, dan staan de activiteiten in het teken van een thema zoals griezelen, sport, kunst, bouwen en noem maar op.

 

Vriendjes en vriendinnetjes
Je kind kan, na overleg met de groepsleiding, een vriendje of vriendinnetje meenemen naar SKIK. Voorwaarden zijn dat de bezetting en de situatie op de groep dat toelaten en dat je dit minimaal een dag van te voren met de pedagogisch medewerkers heeft geregeld. Je regelt zelf dat dit vriendje of vriendinnetje op de buitenschoolse opvang komt.

Activiteiten en workshops

Op de buitenschoolse opvang kun je op schooldagen regelmatig meedoen aan verschillende leuke workshops. Denk bijv. aan knutselen, koken of sporten, Tijdens vakanties organiseren we themaweken zoals bijv. Indianenweek, Wildwaterweek, Natuurweek of Feestweek. De thema’s, en dus ook de activiteiten, zijn iedere vakantie anders.

Lees meer   Over Buitenschoolse opvang bij SKIK 

Made by