Peuteropvang: groeien doe je met SKIK!

Met de peuteropvang van SKIK ontwikkelen alle 2- tot 4-jarigen zich spelenderwijs in hun eigen tempo. SKIK heeft altijd een locatie dichtbij waar je kind elke dag verder groeit.

Schrijf je kind vrijblijvend in of kom samen langs voor een rondleiding!

SKIK Peuteropvang

Peuteropvang: avontuurlijke voorbereiding op de basisschool

Met de peuteropvang van SKIK bereiden we je kind spelenderwijs voor op de basisschool. We stemmen hiervoor heel bewust het dagrimte al af op het ritme van de school. Zo went je kind aan wat er straks komen gaat. De peuteropvang vindt plaats in groepsverband. Daardoor ontmoet je kind leeftijdsgenootjes. Dat is belangrijk. Je zoon of dochter doet zo waardevolle sociale ervaringen op.

Spelenderwijs en met plezier ervaringen opdoen

Met de peuteropvang zorgen we ervoor dat je kind altijd op een avontuurlijke manier leert. Groeien doe je bij SKIK namelijk met plezier! Leren moet leuk zijn, geen verplichting. Het mooie is dat bij de peuteropvang de verdere ontwikkeling van je kind bijna altijd als vanzelf gaat. Je kind krijgt daarbij de individuele aandacht die het nodig heeft. Heeft je kind iets meer aandacht nodig? Dat bespreken met elkaar wat we eventueel extra kunnen bieden.

Samen vergroten we de wereld van je peuter verder

Met de peuteropvang is SKIK jouw pedagogisch partner in de opvoeding. We denken mee en ondersteunen op professionele wijze. Met avontuurlijke activiteiten, spelmaterialen en leermethodes vergroten we samen de wereld van je peuter steeds een beetje verder. Spelend leren is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door te spelen werken we aan de spel- en taalontwikkeling. Je kind krijgt steeds meer zelfvertrouwen.

Vertrouwde locaties dichtbij basisscholen

De meeste locaties van onze peuteropvang zijn dicht bij basisscholen. Daardoor kunnen we eenvoudig aansluiten bij de activiteiten van de basisschool. Voor je kind betekent dit nog meer gewenning aan de plek waar het leren straks verder gaat. Het leuke is dat de vriendjes die tijdens de peuteropvang worden gemaakt, misschien ook in groep 1 zitten.

Waarom kies je voor SKIK Kinderopvang?

Partner SKIK is een professionele partner in de opvoeding

Spelenderwijs Samen creëren we spelenderwijs kansen voor je kind

Groei Groeien doe je bij SKIK met plezier

Avontuur Je kind beleeft avontuurlijke dagen

Ontwikkeling De ontwikkeling vindt altijd plaats in eigen tempo

Aandacht Er is volop aandacht voor de eigenheid van je kind

Leren Alle kinderen leren van én met elkaar

Toekomstgericht Je kind bereidt zich voor op een stabiele toekomst

Dichtbij SKIK is vertrouwd en altijd dichtbij

Alles wat je wilt weten over de peuteropvang van SKIK

Groepsindeling: vaste peuters en pedagogische medewerkers

Met de peuteropvang komt je kind in een groep met 2- tot 4-jarigen terecht. Leeftijdsgenoten van wie je zoon of dochter veel kan leren – en andersom: zij van jouw kind. Per dagdeel bestaat de groep uit maximaal zestien peuters. Bij een maximale groepsbezetting zijn er twee pedagogische medewerkers aanwezig. Die werken volgens een vast rooster. Zo ontstaat er een vertrouwde omgeving waarin groeien niets meer in de weg staat.

Dagindeling: elke dag avontuurlijke groeikansen

Binnen de peuteropvang bieden we een gestructureerd programma. Zo’n vast dagrimte is zeker niet saai! Elke dag is voor jouw peuter juist een nieuw avontuur vol groeikansen. De vaste structuur is nodig om spelenderwijs ervaringen op te kunnen doen. Zo ontwikkelt ieder kind zich in zijn eigen tempo. Je kind speelt, ontmoet, ontwikkelt en heeft vooral heel veel plezier. Er is daarnaast voldoende ruimte om andere activiteiten te doen.

Voorschoolse educatie

Als je kind iets meer ondersteuning nodig heeft, dan bieden wij binnen de peuteropvang voorschoolse educatie. Dit zijn activiteiten uit onder meer het programma Uk en Puk. We sluiten daarmee aan op wat je kind leuk vindt. We doen dit in groepsverband, omdat peuters van elkaar leren. Spelenderwijs stimuleren we de groei op het gebied van taal, rekenen, motoriek en op sociaal-emotioneel gebied. De voorschoolse educatie is bedoeld om achterstanden in de ontwikkeling te verminderen.

Handig: bereken de kosten van kinderopvang

De kosten van de kinderopvang zijn afhankelijk van je inkomen en van welke opvangvorm je kiest. Met deze handige rekentool krijg je inzicht in de kosten. Heb je hier nog vragen over? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Daarom kies je voor SKIK

Mis niks met de SKIK-OuderApp!

SKIK kinderopvang heeft een eigen beveiligde app! Hierin kun je onder meer foto’s en berichten bekijken die de pedagogisch medewerkers plaatsen. Zo is je kind altijd dichtbij en beleef je dag een beetje mee. Je ziet met eigen ogen hoeveel plezier je zoon of dochter heeft. Met de app blijf je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Verder vind je er praktische zaken, zoals facturen en jaaropgaven. Met de SKIK-OuderApp mis je dus niks!

SKIK Kinderopvang: groeien doe je met plezier!

Aandacht, groei en plezier. Dat staat bij SKIK voorop! Als pedagogisch partner in de opvoeding creëren wij in een vertrouwde omgeving kansen voor je kind. Dat doen we samen met jou! Met een breed aanbod in Zuidwest-Friesland is SKIK altijd in de buurt.

Schrijf je kind vrijblijvend in of kom samen langs voor een rondleiding!

Vraag een rondleiding aan