Peuteropvang

Bij de peuteropvang van SKIK kunnen peuters van 2 tot 4 jaar terecht. De kinderen komen, voor een goede hechting en gewenning, minimaal twee dagdelen per week naar de peuteropvang. Kinderen die worden doorverwezen door het consultatiebureau en een extra steuntje in hun rug nodig hebben komen extra dagdelen per week.

Bij SKIK wordt je kind spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Het dagritme is meer afgestemd op het ritme van school en de kinderen leren vaardigheden zoals samenwerken en afspraken maken. Met gerichte activiteiten, spelmateriaal en methodes wordt de wereld van je peuter steeds groter. De rijke speelomgeving lokt spel en taalontwikkeling uit en geeft je kind vaak net iets meer zelfvertrouwen op de eerste dag van de basisschool

De peuteropvanglocaties van SKIK zijn veelal gevestigd in of nabij een basisschool. Hierdoor kunnen wij aansluiten bij de thema’s en activiteiten van school en een doorgaande leerlijn realiseren. Peuteropvang is dus echt een aanvulling op de ontwikkeling van je kind!

De peuteropvang is een buurt- of dorpsvoorziening voor kinderen. Hier kan je kind makkelijk in contact komen met kinderen uit de buurt, die misschien ook naar dezelfde basisschool gaan. Bekijk hier de openingstijden van de peuteropvanglocaties.

Over Peuteropvang bij SKIK     

Openingstijden en contactgegevens peuteropvanglocaties

Hoe, wat en waar

Spelenderwijs leren

Op de peuteropvang leren peuters spelenderwijs. Bij SKIK stimuleren we dit ‘spelend leren’ op alle mogelijke manieren. Wij bieden onder andere:

  • Uitdagend spelmateriaal dat aansluit bij de belangstelling en ontwikkeling van peuters;
  • Deskundige medewerkers die de kinderen stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken;
  • Een programma met vaste momenten in de kring, een goede voorbereiding op de basisschool;

 

  • Spelactiviteiten om taal en beweging te stimuleren;
  • Oefeningen in samen spelen, samen delen, uw kind leert om zich aan afspraken te houden.

Zelfvertrouwen en zelfstandigheid

Op de peuteropvang stimuleren wij de ontwikkeling van zelfvertrouwen en zelfstandigheid bij uw kind. Zo komt uw peuter op de basisschool makkelijk mee. We bieden een gestructureerd programma, dat gericht is op spelen, ontmoeten, ontwikkelen en de overgang naar de basisschool.

Made by