Nieuw Uk & Puk-thema in Joure

1 maart 2023

Nieuw Uk & Puk-thema in Joure

Binnen groep Paars van dagopvang Brede School in Joure is onlangs begonnen met een nieuw Uk & Puk-thema. Dit keer staat ‘Hatsjoe’ centraal, een thema rondom ziek en weer gezond worden.

Speelse manier leren

Het nieuwe thema vertelt het verhaal van Puk die verkouden wordt, op zijn knie valt en ook nog eens wordt gestoken door een mug. De kinderen gaan op een speelse manier pop Puk helpen, want hij moet natuurlijk worden verzorgd. Ze leren hem onder meer hoe hij zijn neus moet snuiten. Ook plakken ze een pleister op zijn knie. De kinderen hebben na het lezen van het verhaal al direct een ambulance geknutseld. Zo doen ze er met elkaar alles aan om Puk, hun goede vriend, er weer zo snel mogelijk bovenop te helpen. De komende periode staan er meer activiteiten gepland die aansluiten bij het thema ‘Hatsjoe’.

Aansluiting bij belevingswereld

Het thema is onderdeel van de ontwikkel- en leermethode Uk & Puk waarmee SKIK werkt. De gekozen thema’s sluiten altijd aan bij de beleveniswereld van jonge kinderen. Bij elk thema worden er activiteiten gedaan op het gebied van onder meer spel, ontdekken, knutselen, bewegen, ontdekken en voorlezen. Daarmee kan ieder kind zich op een speelse manier verder ontwikkelen. Natuurlijk doet elk kind dat in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.

Laatste nieuws

Bekijk meer nieuws
https://www.skikkinderopvang.nl/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20230201-WA0005.jpg

5 maart 2023

Beppe op bezoek tijdens Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn de kinderen van de opvang in Oudehaske getrakteerd op een bezoek van…

https://www.skikkinderopvang.nl/wp-content/uploads/2023/03/yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash-scaled.jpg

2 maart 2023

BOink lanceert toolkit over kinderopvangtoeslag

BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, heeft in 2022 de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. Handig…

https://www.skikkinderopvang.nl/wp-content/uploads/2023/03/Foto-Lemmer-V1.jpg

2 maart 2023

Peuteropvang en BSO nu ook in Lemmer

SKIK heeft in Lemmer een nieuwe locatie voor peuteropvang en buitenschoolse opvang geopend. Deze is gevestigd in…