De Nationale Voorleesdagen

30 januari 2024

De Nationale Voorleesdagen

Van 24 januari tot 3 februari vinden de jaarlijkse voorleesdagen plaats. Op de SKIK locaties wordt deze dagen voorgelezen uit het prentenboek van dit jaar; Help! Een verrassing!

Zo is er op maandag 29 januari op peuteropvang Pikestjelp in Joure voorgelezen door Maaike van Prooijen, leesconsulent van de Bibliotheken Mar en Fean. Maaike heeft op de rand van de zandbak voorgelezen uit het prentenboek aan de peuters en kleuters van de Brede school. Ouders waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en na afloop onder het genot van een kop koffie of thee heeft Maaike tips gegeven over het belang van (voor)lezen.

Voorlezen heeft namelijk heel wat voordelen, van een positief effect op woordenschat en tekstbegrip tot de ontwikkeling van een beter inlevingsvermogen. Er worden herinneringen voor het leven gemaakt, of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt.

Op onze locaties creëren we daarom elke dag (voor)leesmomenten. Voorlezen geeft plezier!

Laatste nieuws

Bekijk meer nieuws
https://www.skikkinderopvang.nl/wp-content/uploads/2024/05/Afbeelding-van-WhatsApp-op-2024-05-02-om-15.57.39_9c6e8233.jpg

2 mei 2024

KWF-Project Weren Kleren Smeren

Op uitnodiging van GGD Fryslân doet SKIK mee aan het KWF-Project Weren Kleren Smeren. In het Friese…

https://www.skikkinderopvang.nl/wp-content/uploads/2024/01/Pikestjelp.jpg

30 januari 2024

De Nationale Voorleesdagen

Van 24 januari tot 3 februari vinden de jaarlijkse voorleesdagen plaats. Op de SKIK locaties wordt deze…

https://www.skikkinderopvang.nl/wp-content/uploads/2023/03/POVBSO-St-Jozef-6.jpg

11 december 2023

Nieuw! Dagopvang in Bakhuizen

Binnen IKC De Toekomst wordt vanaf februari 2024 naast peuteropvang en buitenschoolse opvang ook dagopvang aangeboden. Onze…